Hoornstra-Ophof Infra integreert met Hoornstra Infrabouw

1 Juli

MT leden 2022 002

Op 1 juli aanstaande gaat Hoornstra-Ophof Infra B.V., met vestigingen in Apeldoorn en Zwolle, verder onder de vlag van Hoornstra Infrabouw. De naam Ophof Infra is in 2012 overgenomen door Jan Hoornstra, eigenaar van onder meer Hoornstra Infrabouw en Hoornstra Bouw. Het Doesburgse familiebedrijf groeit sterk en heeft in 2021 een omzet gemaakt van ruim 31 miljoen euro.

Tot op heden opereert wegenbouwer Hoornstra Ophof Infra zelfstandig. Wel werkt het bedrijf de laatste jaren in tal van projecten steeds vaker samen met Hoornstra Infrabouw. Onder meer bij binnenstedelijke reconstructies ondersteunen de bedrijven elkaar met mensen en middelen. Naast capaciteitsvoordelen die door de integratie ontstaan, is deze ingegeven door de inbreng van specifieke kennis op het gebied van straatwerk en saneringen van Hoornstra-Ophof Infra B.V.. Ook speelt mee dat het aantal infraprojecten en de omvang ervan toenemen, dat om het bundelen van organisatiekracht vraagt.

De directie wordt gevormd door Albert Gorelikow (commerciële zaken) en Mink Jaap Ypma (algemene zaken). Gorelikow: ‘Door onze infrabouwactiviteiten te concentreren verbetert onze dienstverlening aan opdrachtgevers en neemt de efficiëntie van de uitvoering van projecten toe.’ Ypma: ‘Zo zijn wij nog beter in staat om in multidisciplinaire projecten die steeds vaker in bouwteam plaatsvinden flexibel, creatief en met slagkracht te opereren. Dat geldt zeker ook voor de locatieontwikkelingen die Hoornstra Infrabouw en Hoornstra Bouw samen vormgeven’.

Alle medewerkers van Hoornstra-Ophof Infra gaan over naar de nieuwe organisatie. Deze bestaat vanaf 1 juli uit 130 medewerkers en heeft een omzet van circa 43 miljoen Euro. Het hoofdkantoor wordt Doesburg, de vestigingen in Apeldoorn en Zwolle blijven gehandhaafd.